Mango cremós amb magrana i mascarpone

 

Pareix molt aparatós, però és bo de fer i molt fresc

 

 

Ingredients:

  • 1 mango madur
  • 1 magrana
  • 2 pomes
  • pell de llimona
  • 125 g de mascarpone
  • pètals de rosa comestibles (això és optatiu, a part d'exòtic i un poc cursi)
  • 4 cullerades de sucre
  • sèsam blanc i negre (ja hi tornam a ser!!!, optatiu i exòtic)

 

 

  • Per fer la compota de poma, poseu en un cassó la poma pelada i tallada a daus, una mica de sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.

  • Quan la poma sigui cuita, afegiu-hi uns quants pètals de rosa talladets a trossos, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

  • Per fer la crema de mango, poseu el mango pelat i tallat a daus en un cassó i tritureu-lo amb el túrmix.

  • Després, passeu la crema per un colador.

  • A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau que agafi un punt de caramel, per poder-hi donar forma.

  • Quan estigui ben desfet, afegiu-hi una mica de sèsam blanc i negre, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i, amb una cullera, feu dibuixos amb el sucre sobre un paper sulfuritzat o de cuina i deixeu-lo refredar.

  • Mentrestant, desgraneu la magrana i reserveu-la en un plat.

  • I ja per acabar, poseu la magrana al fons d'una copa, cobriu-la amb la crema de mango, poseu-hi una caneló de compota de poma i una de mascarpone a sobre i guarniu la copa amb el caramel, uns pètals de rosa i una mica de sèsam.